God dag til alle sammen.
I dag har jeg FRI, og jeg tenkte å bruke dagen til noe så inderlig kjedelig som husvask.
Men før jeg starter, så tenkte jeg å dele denne sjokoladekaken med dere.
Det er jo sommer, og sikkert mange som nyter den på sjøen, så jeg tenkte at en seilskutekake måtte passe i dag.
Det er en sjokoladeganache kake, som jeg har prøvd meg frem med litt forskjellige teknikker på.
Stort sett så lager jeg jo de fleste kaker i marsipan, men denne kaken er laget med himmelsk ren sjokolade.
Denne kaken er en sjokoladesukkerbunn, fylt med jordbærmousse og vaniljekrem.
Oppskrift på sjokoladesukkerbunn kan du finne her: http://camillaskakedesign.blogspot.no/2010/09/sjokolade-sukkerbrd.html
Rundt kaken har jeg ett godt lag med sjokoladeganache, og det blir sinnsykt godt.
SJOKOLADE GANACHE:
300 gr sjokolade av god kvalitet
150 gr fløte
Smelt på intervaller i mikroovnen.
Begynn med 1 min, så rører du i blandingen, og fortsetter med 10 og 10 sek til alt er smeltet. Det er veldig viktig å ikke få blandingen for varm, for da blir den fort brent.
Til seilskuta har jeg brukt en sjokolademould jeg har kjøpt på E BAY.
Jeg pensler først seilene med hvit sjokolade, så pensler jeg på blå sjokolade for å få sjø, og tilsutt, når den fargede sjokoladen har stivnet, heller jeg oppi mørk sjokolade slik at skuta får mørkt "treverk".
En litt morsom og annerledes form for dekor på kake.
Rorene er laget på samme måte som seilskuta. En skikkelig marine inspirert kake.
Det var det hele for i dag, og selv om solen ikke stråler fra åpen himmel i dag, så håper jeg dere nyter dagen allikevel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar