tirsdag 5. februar 2013

Hjemmelaget lakseburger.


Her i huset elsker ett barn laks, og det andre hater laks. Noen som kjenner seg igjen i fiskeproblematikken? 
Jeg må tenke litt kreativt når det er lakse elskeren som bestemmer middagen, hvorpå laksemotstanderen lager grimaser ut av en annen verden.  
Jeg mikset sammen den deilige laksen til alle barns favoritt: HAMBURGER. Dog en mye sunnere og bedre variant enn vanlige feite hamburgere. Men det gikk ned på høykant. Så fort det var hamburger på menyen, så ble det glemt at den inneholdt den forhatte laksen. 
1-0 til mor :D 

Ingredienser til 4 stk lakseburgere: 

400-500 gr laksefile
5 stilker vårløk
Gressløk
1 egg
2 ss potetmel
1 dl H-melk
1 ts salt
1/2 ts pepper

Sitrondressing: 
1,5 dl creme fresh
Saften av 1/4 sitron
Finhakket urter, feks basilikum og gressløk
En klype sukker
salt og pepper

Hjemmelaget chips: 
12 store mandelpoteter
Olivenolje
Urtekrydder

Lakseburger:
Hakk 3/4 av laksen i like små biter, og kjør de i foodprossesor med kniver. Kjør kjøttet så kort at det bare blir akkurat passe most.
Rør inn resten av fiske bitene.





Finn frem 5 stk vårløk. Dette gir god smak til fiskeburgerne. 




Rør inn egg, vårløk, gressløk, potetmel,  H-melk og smak til fiskefarsen med salt og pepper.



Form og stek fiskeburgerne i litt smør, på middelsvarme i 3-4 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Det skal være en gylden fin stekeskorpe på burgerne når de er ferdige.

Sitrondressing: 
Bland 1,5 dl creme fresh  med saften av 1/4 sitronen, litt friske urter( feks gressløk eller basilikum) en klype sukker, salt og pepper. Rør det hele sammen og sett det kaldt til du skal bruke det.


Legg 1-2 ss med sitrondressingen på hamburgerbrødet. Ett salatblad, event en tomatskive og legg den rykende varme fiskeburgeren på toppen. 
Det her er bare veeeeeldig godt.


Potetchips: 
Jeg lager hjemmelaget chips til alle i husets store glede.
Skiv mandelpoteter i 1/2 cm tykkelse ca. Smør en ildfastform med litt formfett, og ha potetene i, sammen med urtekrydder, salt, pepper og litt god olivenolje.
Stek på varmluft 230 gr, i ca 30 min.
De skal være sprø og gyldne når de er ferdige.


Server de deilige potetene ved siden av burgerne. Ungene kommer til å elske disse potetene, og det kan være smart å lage så man har nok.

En sunn og nydelig middag du kan lage både til hverdags og til fest. Og en genial måte å få i barna fisk på. 

Ønsker dere en strålende fin tirsdag, og håper dere blir inspirert av litt middags forslag.

3 kommentarer:

  1. Veldig lurt! Takk for fin oppskrift. Skal prøves!

    SvarSlett
  2. Denne lager vi faktisk på skolekjøkkenet òg! Populært innslag :-)

    SvarSlett
  3. Så bra den brukes på skolekjøkkenet da. Helt supert for å få i barna litt mer fisk.
    I dag serverte jeg dog ferdig kjøpte fiskekaker, og de ble IKKE like godt mottatt ;)

    SvarSlett