Disse er raske å lage, og de forsvinner bemerkelseverdig fort.
Ingredienser:
100 gram smør
2 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
3/4 dl melis
1/2 dl lett melk
Tørkede tranebær (mengde etter ønske)
75 gr Sjokolade(Lys eller mørk)
Ingrediensene du trenger, pluss at du trenger lett melk.
Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og kjør til en smidig deig.
Sjokolade og tørkede tranebær. Hakkes i små biter.
Tilsett tranebærene og den hakkede sjokoladen forsiktig inn i deigen. Form en pølse som er ca 3-4 cm i diameter. Pakk pølsen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter
Skjær deretter 15- 20 skiver.
Legg på bakepapirkledt stekeplate. Stekes ved ca 175 grader til kjeksen er gjennomstekt, etter ca 10-20 minutter. ( Kommer helt ann på tykkelsen du skjærer de i, så følg med)
De skal ha en gylden farge når de er ferdige. Avkjøl de på rist og putt i tett boks/glass.
Siden ingen kom innom den dagen jeg bakte disse, så ble det en pause fra studiene alene i sola på verandaen, med en kopp espresso og nystekte kjeks. Var ikke å forakte det heller;O)
Dagens ordtak:
Du kan ikke velge hvordan du vil dø. Eller når. Du kan bare velge hvordan du vil leve. Nå. Joan Baez |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar