onsdag 29. september 2010

Cookie med tranebær og sjokolade.


Jeg har ofte besøk som bare stikker innom på vei hit eller dit. Å det er virkelig kjempe koslig, men det er ikke alltid jeg har noe i skuffene eller rekker å ta opp noe fra fryseren. Da er disse cookiene geniale. De som bare er en liten tur innom vil ofte ha en kaffe kopp, men sier "ikke styr med noe ekstra". Å det gjør jeg heller ikke, for da er det bare å ta frem disse som smaker fantastisk sammen med en kopp sterk kaffe, og gjestene er traktert :D
Disse er raske å lage, og de forsvinner bemerkelseverdig fort.




Ingredienser:

100 gram smør
2 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
3/4 dl melis
1/2 dl lett melk

Tørkede tranebær (mengde etter ønske)
75 gr Sjokolade(Lys eller mørk)

Ingrediensene du trenger, pluss at du trenger lett melk.



 Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og kjør til en smidig deig.



Orginalt er det ikke melk i denne oppskrifta, men da henger heller ikke deigen sammen. Så jeg tilsatte 1/2 dl melk, og den ble perfekt. Prøv deg frem på din deig, med litt og litt væske.


 Sjokolade og tørkede tranebær. Hakkes i små biter.



 Tilsett tranebærene og den hakkede sjokoladen forsiktig inn i deigen. Form en pølse som er ca 3-4 cm i diameter. Pakk pølsen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter


Skjær deretter 15- 20 skiver.

Legg på bakepapirkledt stekeplate. Stekes ved ca 175 grader til kjeksen er gjennomstekt, etter ca 10-20 minutter. ( Kommer helt ann på tykkelsen du skjærer de i, så følg med)


De skal ha en gylden farge når de er ferdige. Avkjøl de på rist og putt i tett boks/glass.


 Siden ingen kom innom den dagen jeg bakte disse, så ble det en pause fra studiene alene i sola på verandaen, med en kopp espresso og nystekte kjeks. Var ikke å forakte det heller;O)



Dagens ordtak:

Du kan ikke velge hvordan du vil dø. Eller når. Du kan bare velge hvordan du vil leve. Nå.

Joan Baez



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar